vrijdag 30 mei 2014

Favorieten door op dag 5 Roland Garros

Roger Federer heeft vandaag de laatste 16 bereikt op Roland Garros. De als vierde geplaatste tennisser versloeg in de derde ronde de Rus Dmitri Tursunov in vier sets: 7-5 6-7 (7) 6-2 6-4. Dat kostte de nodige moeite, al denkt de Zwitser dat hij nog steeds kans maakt op een nieuwe Grand Slam titel.
 

Tursunov op toeren

'Het was een lastige partij vandaag. Ik moest goed verdedigen, want hij is een agressieve speler. Tegen mijn eerdere tegenstanders was het vooral zaak mijn draai te vinden. De eerste fase was wel oké, maar nu zijn de piketpaaltjes geslagen en weet ik hoe ik ervoor sta. Ik ken mijn sterke en zwakke punten. Serveren en retourneren dat is aardig in orde.'
Na een winst in de tie-break leek de Zwitser op koers om snel door te stoten. Daar dacht de hard slaande Rus anders over. Tursunov dwong met een break een tie-break af en pakte met zijn tweede setpoint koel de set binnen. In de derde en vierde set maakte Federer weinig fouten en op souplesse werd Tursunov afgetroefd.

In de volgende ronde wacht de Let Ernests Gulbis, die de Tsjech Radek Stepanek uitschakelde: 6-3 6-2 7-5. 'Laat maar komen', zei Federer zelfverzekerd. 'Ik ben er helemaal klaar voor.'

Djokovic dondert door


Novak Djokovic ging ook door. De nummer 2 van de wereldranglijst stond tegen de Kroaat Marin Cilic ook iets langer op de baan dan hem lief was: 6-3 6-2 6-7 (2) 6-4. De Serviër, die in Parijs jaagt op de enige grandslamtitel die nog ontbreekt op zijn erelijst, verloor de controle over de wedstrijd even. Dat kostte hem de derde set in de tiebreak.

Djokovic gaf zijn sterk serverende opponent echter geen uitzicht op een stunt, ook al liet hij niet zijn beste tennis zien. De topvorm mag hij nu tonen tegen Jo-Wilfried Tsonga. De Franse publiekslieveling rekende gedecideerd af met de Pool Jerzy Janowicz: 6-4 6-4 6-3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten