zondag 1 juni 2014

Bertens gemakkelijk naar kwartfinale Roland Garros

In de derde ronde van Roland Garros heeft Kiki Bertens haar zegereeks voortgezet. Tegen de Spaanse Soler Espinoza stootte ze zeer eenvoudig door naar de kwartfinale: 6-2 en 6-1. De partij was binnen een uur voorbij. 
Bertens serveerde goed en kon met een goede forehand de rally snel beslisen. Nadat de Spaanse  bij 2-1 voor bertens om een medische time out vroeg en zich liet behandelen door de fysio bakte ze er daarna niet veel meer van. De speelster uit Elche pakte geen game meer.

Het is de eerste keer dat Bertens de vierde ronde haalt op een Grand Slam-toernooi. Haar plek in de derde ronde in Parijs was al een primeur. In 2012 en 2013 werd e nummer 148 van de wereld in de eerste ronde van het graveltoernooi uitgeschakeld. 

In de volgende ronde neemt Bertens het op tegen de Andrea Petkovic. De Duitse, als 28e geplaatst, versloeg een andere Franse  "Kiki" Mladenovic in drie sets: 6-4, 4-6 en 6-4. Petkovic heeft drie WTA-titels op haar naam staan.

Derde Nederlandse

Bertens rekende eerder af met de Roemeense Alexandra Cadantu en de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova. 
De 22-jarige Bertens is de derde Nederlandse vrouw die er deze eeuw in slaagt zich scharen bij de laatste zestien op een Grand Slam-toernooi. In 2007 kwam MichaĆ«lla Krajicek tot de kwartfinales op Wimbledon. Twee jaar geleden haalde Arantxa Rus de vierde ronde op Roland Garros.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten