zondag 17 februari 2013

Del Potro wint jubileumeditie Rotterdam WTT

In de historie van 40 jaar World tour Tournament  waren er al veel Franse winnaars. Dit jaar stond er na afwezigheid van vijf jaar weer een Fransman in de finale: Julien Benneteau. Hij moest het voor het eerst  opnemen tegen favoriet Juan Martin Del Potro. 

Benneteau, die nog nooit in zijn carrière een ATP toernooi won kwam razendsnel op 2-0. Het was de eerste keer dat Del Potro gebroken werd dit toernooi. Daarna schroefde de sterk spelende Argentijn het tempo omhoog en werd het snel 5-2. Benneteau kon de forehand kanonskogels niet belopen en een afstraffing leek nabij.  De nummer 39 van de wereld  serveerde echter een aantal breakpoints en setpoints met aces weg en werd het opeens 5-5. In de tie-break gaf een geconcentreerde Del Potro geen kansen aan de lange Fransman (7-2).

In set twee beukte “Delpo” stevig door. Via 3-0 werd het 5-2 en 40-0, maar wederom vocht de inwoner van Genève zich terug. Benneteau poetste 4 matchpoints weg met onder andere zijn veertiende ace. Op dat moment kreeg de Argentijn - net als vorig jaar -een bloedneus. Del Potro (met een watje in zijn neusgat) maakte op service de partij ijzig kalm uit. Het uitgelaten publiek, dat vooraf uitgebreid was wezen shoppen bij de vele (sport)winkels, liet de wave rondgaan. Goed kijkend naar het publiek tref je er de meest bijzondere kleding. Polo's, kleurige broeken, caps en opvallende schoenen, de toeschouwers dragen het allemaal. Wil je ook de mooiste kleding? Bestel de kleding dan met een kortingscode van Wehkamp!

Na de verloren finale van vorig jaar kan de Argentijnse nummer zeven van de wereld zijn eerste toernooizege in Ahoy bijschrijven. Na afloop vond Benneteau het jammer dat hij weer geen finale won, maar erkende hij dat Del Potro de betere was. “ik kom wel elke keer een stapje dichterbij”. De winnaar bedankte het publiek en organisatie en zei “zich thuis te voelen”, ondanks dat de tovenaar van Tandil “ behoorlijk ver van huis is”.

Nederlanders in dubbelfinale

Nederlands succes was er voor Jesse Huta Galung en thiemo de Bakker. In de dubbelfinale kwam het koppel dat met een wildcard was toegelaten net tekort om de ervaren Lindstedt en Zimonjic te verslaan: 7-5, 3-6, 8-10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten