woensdag 6 maart 2013

Rafael Nadal is terug, en hoe

"Guess who's back?" rapte Eminem al. Nou, Rafael Nadal is weer terug in het tenniscircuit. Na een verloren finale in Chili (tegen Zaballos) en toernooiwinst in Brazilie (ATP Sao Paulo, waar hij Nalbandian klopte) won hij de finale van het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco (gravel). In de eindstrijd veegde de nummer 5 van de wereldranglijst de vloer aan met zijn landgenoot David Ferrer (4): 6-0 en 6-2 na amper 1 uur en 6 minuten.
Nadat Nadal zich terug trok voor de Olympische Spelen van vorig jaar, speelde hij meer dan een half jaar niet vanwege een slepende knieblessure. Uiteraard waren de tennisliefhebbers benieuwd hoe de knie zich zou houden en hoe het gesteld was met de vorm van de Gravel Koning. Nadat Rafa in de halve finale al liet zien een (semi) topper als Almagro te kunnen bedwingen maakt hij ook (weer) gehakt van Ferrer.

De vechtjas uit Valencia had een uitermate succesvol jaar achter de rug met een record aan toernooizeges. Tegen angstgegner Nadal kwam hij er niet aan te pas. Ferrer speelde matig en Nadal die eigenlijk in alles beter is dan Ferrer liet pas na acht games zijn tegenstander op het scoreboard verschijnen. Afgezien van de Australian open 2011, waar Rafa ook al met fysieke ongemakken kampte, verloor Ferrer tussen 2007 en nu alle 14 ontmoetingen.

Djokovic, Federer en Murray hebben er (gelukkig) weer een serieuze opponent bij en zijn gewaarschuwd voor Roland Garros.


1 opmerking:

  1. Bernadette Neelissen:

    Eindelijk een commentaar dat niet als een haperende plaat blijft hangen in sombere overpeinzingen hoe het nu toch allemaal verder moet met Nadal...
    Dank u!

    BeantwoordenVerwijderen