woensdag 4 september 2013

Halve finales US Open dames: Williams imponeert

Serena Williams - Carla Suarez Navarro


Serena Williams is bijzonder gebrand om in de herfst van haar carrière nog enkele Grand Slams te winnen. Vooral het US Open voor de vijfde keer winnen staat hoog op het verlanglijstje van de Amerikaanse. Met een overwinning zou ze gelijk komen met Roger Federer, die nu op het record aantal van 17 Grand Slam overwinningen staat.

Serena Williams had in de halve finale op Flushing Meadows geen kind aan haar tegenstandster, de Spaanse Carla Suarez Navarro. Met een 'double bagel' (6-0, 6-0) werd zij na 52 minuten van de baan geveegd. . Suarez Navarro scoorde slechts achttien punten in twaalf games. De laatste keer dat een dergelijke score in de kwartfinale van de US Open werd genoteerd dateert van 1989. Martina Navratilova deklasseerde toen Manuela Maleeva.

De Spaanse kon op haar 25ste verjaardag niet in haar spel komen en had al een pittige kwartfinale (winst in tie-break 3e set tegen Kerber) achter de rug. Williams probeerde na afloop de pijn bij Suarez te verzachten 'Ik vind haar een uitstekende speelster', zei de nummer één van de wereld. 'De winderige omstandigheden maakten het moeilijk tennissen vandaag. En het was duidelijk niet haar beste dag.' Suarez Navarro had op haar beurt alleen maar lof voor Serena Williams. "Als je tegen haar speelt, weet je dat dit kan gebeuren. Ze is de beste in onze sport. Als je naar een loting kijkt, wil je haar naam niet tegenkomen."

Li Na - Ekaterina Makarova

In de halve finale neemt Williams het op tegen de Chinese Li Na, die al op dinsdag in drie sets won van de Russische Ekaterina Makarova: 6-4, 6-7, 6-2. In de derde set hield Makarova, de nummer 24 van de plaatsingslijst, stand tot 2-2, maar daarna won het spel van Li aan kwaliteit en boekte ze haar vierde zege in evenzovele duels met de Russin. In 2008 had ze Makarova bij de US Open in de derde ronde verslagen.In de kwart finale had Li Na het makkelijker door Jelena Jankovic maar drie games te gunnen.

De Chinese kreeg weer de lachers op haar hand toen ze vertelde alleen naar haar man te luisteren indien hij zegt: "Ja, maar dat heeft Carlos gezegd". Vorig jaar koos de Chinese er voor om zich door Carlos Suarez te laten coachen in plaats van haar man te laten coachen. Ruim twee weken geleden troffen Williams en Li Na elkaar ook al in de halve finale op het WTA-tornooi in Cincinnati. De Amerikaanse won toen na een spannend duel met 7-5, 7-5.

Flavia Penetta- Roberta Vinci


Het Italiaanse vrouwentennis maakt een sterke ontwikkeling door. Penetta had al haar landgenote Schiavone uitgeschakeld, terwijl Vinci een andere Italiaanse (Giorgi) uit het toernooi kegelde. Penetta maakt ook een stormachtige ontwikkeling door. De 31 jarige stond voor het begin van Wimbledon  deze zomer nog op de 166e plaats en rukte op naar nummer 83. In de kwartfinale versloeg ze de in een supervorm stekende Simona Halep en ook Roberta Vinci moest er met 6-1, 6-4 aan geloven.
''Het valt niet mee om tegen één van je beste vriendinnen op de WTA-Tour te spelen'', liet Pennetta na afloop opgetogen weten. ''Ik heb toch agressief kunnen tennissen. In deze partij lukte bijna alles. Ik kan het eigenlijk nog niet geloven, dat ik hier nu in de halve finales sta.''

Pennetta is pas de vijfde speelster buiten de top vijftig van de wereldranglijst die bij de US Open tot de laatste vier is doorgedrongen. De Italiaanse zal op de WTA ladder nu waarschijnlijk naar een plaats in de top dertig gaan stijgen. 

Viktoria Azarenka - Daniela Hantuchova



Victoria Azarenka heeft zich geplaatst voor de halve finale op de US Open. De Wit-Russische had weinig moeite met de Slovaakse Daniela Hantuchova, die na twee sets kansloos achterbleef: 6-2, 6-3.
De wedstrijd duurde 1 uur en 16 minuten.  Azarenka is met haar 24 jaar relatief jong, tussen de over gebleven dertigers. In de halve finale neemt de nummer twee van de wereld het op tegen Flavia Pennetta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten