woensdag 4 september 2013

Hewitt struikelt voor de finish op US Open

Vechtjas Hewitt heeft een abonnement op vijfsetters (zoals tegen Del Potro in de derde ronde) en had die ook weer nodig in een adembenemend gevecht tegen Youzhny. De Rus staat al 12 jaar in de top 100 maar komt vaak beter tot zijn recht in een best-of-three, al haalde hij wel tweemaal de halve finale op zijn favoriete toernooi het US Open.

Hewitt won de tweede en derde set en leek op weg naar de winst toen hij op 4-1 kwam in de vierde set. De Australiƫr kan goed knokken als hij achter staat, maar heeft het de laatste jaren lastig om de match af te maken. Youzhny pakte de vierde set met 6-4 en brak Hewitt meteen in de vijfde. De man die die 12 jaar geleden het toernooi won, knokte wederom langszij en kwam op een 5-2 voorsprong. Mentaal en fysiek gaan de lange partijen zijn tol eisen, reden waarom Hewitt het niet meer volhoudt op de Grand Slams.
Tweemaal was de man uit Adelaide twee ballen van de winst verwijderd, maar bij 5-2 en 30-15 en bij 5-3 en 30-30 op eigen serve ging hij de fout in.

Bij 5-6 leek de Australiƫr nog eenmaal terug te vechten. Een te laconieke net-rallye, een challenge van Youzhny, die de servicelijn met een millimeter raakte leverde de Beer uit Moskou twee matchpunten op. Het laatste werd door Hewitt na vier uur tegen het net geslagen.

Gasquet door in thriller tegen Raonic


In een andere vergelijkbare vijfsetter was er zowel weinig verschil op de plaatsingslijst als in de wedstrijd tussen Fransman Richard Gasquet en de Canadees Milos Raonic. De nummers 8 en 10 van de plaatsingslijst maakte er een spannende wedstrijd van waarbij het Canadese servicekanon pas haperde bij 5-5 in de vijfde set. Gasquet hield het hoofd koel en voorkwam een vierde tie-break, toen Raonic door zijn hoeven zakte: 7-6 (4), 6-7(4), 2-6, 7-6 (9), 7-5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten