woensdag 4 september 2013

Achtste finales US Open

Djokovic verplettert tegenstander

In de achtste finales van Roland Garros heeft Novak Djokovic laten zien dat hij prima in vorm is. Tegenstander Marcel Granollers was de ideale tegenstander voor de Djoker, die als een roofdier met een aangeslagen prooi speelde. De Spanjaard kon de de eerste vier games bij blijven, maar werd toen vernederd door de Serviër, die in de derde set galery-play liet zien, dingen kon uitproberen en zijn tegenstander op een double bagle trakteerde: 6-3, 6-0, 6-0.

Favorieten en vijfsetters

Terwijl Federer verrassend hard onderuit ging tegen Robredo (lees hier verder), klaarde Nadal zijn klus tegen de goed spelende Duitser Philip Kohlschreiber. Na twee lastige eerste sets was de Spanjaard de betere en won met 6-7, 6-4, 6-3, 6-1. In de kwartfinale  mogen de twee Spanjaarden het tegen elkaar opnemen.
Ook Andy Murray had een in vorm zijnde tegenstander,  Derek Istomin. De Oezbeek had in een vijfsetter van Seppi gewonnen. Net als Nadal  moest Murray de eerste set met een tie-break aan zijn tegenstander laten, om vervolgens met 6-1, en tweemaal 6-4 orde op zaken te stellen.

Vechtjas Hewitt heeft een abonnement op vijfsetters en had die ook weer nodig in een adembenemend gevecht tegen Youzhny. Ook Richard Gasquet won in vijf sets. Ten koste van de Canadees Milos Raonic won hij in een gelijk opgaande partij (lees hier verder).

Ferrer en Wawrinka winnen

De als vierde geplaatste David Ferrer moest als vanouds hard werken voor de zege tegen de Servier Janko Tipsarevic. In vier lange sets was de Spanjaard de betere en treft Gasquet in de kwartfinale.

De nummer vijf van de plaatsingslijst, Tomas Berdych kwam in de achtste finales tegenover Stan Wawrinka (8). De Tsjech had nog geen set verloren en pakte met feilloos tennis ook de eerste set. Wawrinka draaide de rollen om en pakte niet alleen m 6-1 de tweede maar deelde ook een gevoelige mentale tik uit. Toen de spannende derde set ook door de Zwitser 8-6 in de tie-break werd gewonnen moest Berdych capituleren: Wawrinka mag het nu tegen Murray opnemen in de kwartfinale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten