donderdag 23 januari 2014

Wawrinka bereikt via Berdych finale Australian Open

In de halve finale stonden vandaag twee goede subtoppers die normaal in de schaduw staan van de echte toppers als Nadal, Djokovic en Federer. De weg naar de finale lag meer open dan ooit, aangezien de Zwitser (ATP 8) zijn landgenoot Federer en nummer 1 van de wereld Rafael Nadal ontliep.

Tegenstander Berdych (ATP 7) is geen makkelijk te nemen horde. De Tsjech stond al bij alle Grand Slams in de halve finale en versloeg de derde geplaatste David Ferrer in de kwartfinale.


Berdych begon de wedstrijd weer in zijn opvallende shirt dat enigszins gelijkenis met dat van het Argentijnse nationale voetbalteam. Zijn nieuwe kledingsponsor H&M had nu - zoals beloofd- ook een shirt voor zijn knappe vriendin beschikbaar geteld.

Beide spelers leunen veel op hun harde en goede service. Berdych haalde in de eerste set een snelheid van 212 km/u. Toch werd hij in de 8e game gebroken. Wawrinka serveerde daarop de set uit: 6-3.de rallies waren vaak kort, wat voor wawrinka niet slecht uitkwam. het was de vraag in hoeverre hij hersteld was na zijn zware partij tegen Djokovic. In de rally kon Berdych zijn forehand nog niet vaak laten schittere, Wawrinka won de slagenwisseling vaker met zijn verpletterende back-hand. Beide speler waren soms (te) gretig: in plaats van een aanvallende winner ging de bal net uit. Beide spelers gingen steeds beter serveren en produceerden enkele love games, dus het was wachten op de tie-break of de service break. Wawrinka straalde veel zelfvertrouwen uit, terwijl Berdych gespannen oogde. Paradoxaal genoeg was het juist de Zwitser die verkrampte in de tie- break en veel fouten maakte. Berdych won die met 7-1 en trok de stand weer in evenwicht :1-1.

Aan het begin van de derde set kwam Berdych steeds beter in de wedstrijd en was er soms twijfel bij Wawrinka te bespeuren. In de negende game kreeg de Tsjech zowaar een breakpunt maar die verkwanselde hij.

Een dubbele fout en een return in het net waren dure fouten, waardoor Wawrinka nu wel de sterkste in het beslissend spel bleek. Ook de vierde set werd een kopie van de voorgaande. In de tiebreak pakte de Zwitser van Poolse komaf een minibreak. Een zachte chip return werd Berdych fataal en leverde zijn tegenstander drie matchpoints op. Het eerste leverde de Zwitser een dubbele fout op maar de volgende betekende de winst voor Wawrinka: 6-3, 6-7, 7-6, 7-6. In de finale treft hij Nadal of Federer



Geen opmerkingen:

Een reactie posten