zondag 17 februari 2013

Del Potro en Benneteau spelen finale Rotterdam WTT

De tweede halve finale van het WTT werd een Frans onderonsje tussen Gilles Simon en Julien Benneteau.  Eerstgenoemde, die al tien toernooien op de ATP Tour won. Benneteau, die Federer uit het toernooi knikkerde wacht na zeven verloren finales nog altijd op zijn eerste toernooiwinst.

De eerste set ging naar Benneteau met 6-4. Daarna kreeg Simon bij een 3-1 voorsprong in de tweede set last van zijn bilspier. Na de blessurebehandeling paste de aangeslagen Simon zijn  spel aan. Het werd desondanks een spannend einde van de tweede set, die met 7-6 (7-2) werd beslist door Benneteau, 39e op de wereldranglijst.

Bulgaars talent komt tekort tegen Del Potro

Grigor Dimitrov in karakteristieke pose
Grigor Dimitrov had met zijn tennisspel in Rotterdam al veel indruk gemaakt. Op zijn felgele schoenen en bijpassende outfit zag hij er ook flitsend uit. De als tweede geplaatste Juan Martin Del Potro was echter een maatje te groot. In een bijna volledig gevuld Ahoy won de Argentijn met 6-4, 6-4. Alleen in de zesde game van de eerste set moest de Toren van Tandil twee breakpoints wegwerken. Dimitrov kon ondanks zijn lenige spagaten de forehand winners niet meer keren. Toch was "Delpo" vol bewondering over zijn tegenstander. “Als hij zo doorgaat, zie ik de toekomstige nummer 1 in hem”.

De toeschouwers hadden een mooie dag met twee leuke partijen, leuke nevenattracties, sportwinkels en stands op het TennisPlaza. Het mode aspect is ook aanwezig. Elk seizoen dragen de spelers weer een nieuwe kledingcollectie met bijpassende accesoires. In Ahoy werd dan ook gretig alle nieuwe sportkleding bekeken. Geen nood als je het gemist hebt, want vanuit de luie stoel kan je ook prima via uitmetkorting.nl voordelig sportswear kopen om het nieuwe (tennis)seizoen te beginnen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten