zondag 17 februari 2013

Rotterdam WTT: Federer uitgeschakeld door Benneteau, Del Potro door

De lepe Marcos Baghdatis  (finalist Australian Open in 2006) speelde in de eerste kwartfinale tegen zijn dubbelpartner: de snel reizende ster Grigor Dimitrov, die nu al word vergeleken met Federer en Djokovic.De heren  stonden vorige maand nog tegenover elkaar in Brisbane. Daar won Dimitrov in drie sets. In de eerste set pakte de Cyprioot de tiebreak na een gelijk opgaande eerste set. Dimitrov, die uitermate fit is bewoog soepeler dan de vermoeide Baghdatis.  Ook in de tweede set bleef het spannend. In de vijfde game brak Dimitrov de service van Baghdatis, en leek hij op weg naar setwinst. De Cyprioot brak in de achtste game echter terug, waarna Dimitrov openlijk zijn frustratie uitte. Het kostte hem een kapot racket, maar hij ging wel weer beter spelen. Opnieuw volgde een tiebreak, waarin  Dimitrov oppermachtig was: 7-0. In de derde set rende Baghdatis al puffend en steunend van kastje naar de muur en moest wederom buigen 6-3.

In de tweede kwartfinale maakten Juan Martin Del Potro en Jarkko Nieminen er een mooie en spannende partij van. Tweemaal sloeg de Argentijn op het laatst van de set toe via een break. Met 6-3 en 6-4 pakte hij de lastige Finse hindernis. Vooral het verschil in service snelheid was te merken. De twee meter lange Argentijn, die goed beweegt voor zijn lengte,  kwam met zijn eerste service continu rond de 200 km per uur. Nieminen, die in de ralley goed meekwam sloeg zijn opslag 25% minder hard.

Franse Slag

De vrijdagavond stond in het teken van de Franse slag. Giles Simon had een zware dobber aan Martin Klizan uit Slowakije. Simon kon geen van zijn 12 breakpoints benutten en verloor de eerste set in de tiebreak. Daarna werd het verweer van Klizan, die eerder Sijsling uitschakelde steeds minder en verloor hij de tweede set. Ook lichamelijk kon de Slowaak het niet meer bolwerken en moest de fysiotherapeut er  aan te pas komen. Tevergeefs, want bij  6-7 (6), 6-3, 3-0 moest de nummer 31 op de wereldranglijst,  de strijd staken.

Federer verrassend uitgeschakeld

De Fransman Simon speelt zaterdagavond in de halve eindstrijd tegen zijn landgenoot Julien Benneteau, die tegen Roger Federer voor de grootste verrassing van het toernooi zorgde. Federer werd al vroeg gebroken, maar  kon terugkomen tot 2-2. Federer kon de wedstrijd niet meer keren, zoals hij dat vaker doet . Benneteau is een vaste speler die vier keer eerder verloor van de Zwitser en slechts een keer won. Federer die uitgerust naar Rotterdam kwam haalde niet zijn gebruikelijke niveau en moest het ook in de tweede set afleggen tegen de verrassende fransman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten