vrijdag 14 december 2012

KNLTB Masters 2012 Rotterdam, indoor tennis voor liefhebbers

Vanaf volgend jaar gelden de Tennis Masters officieel als het Nederlands Kampioenschap, dat maakte de KNLTB vandaag bekend. Voorheen was dat het NTK in Amstelveen.

eerste ronden

Op de Tennis Masters, de laatste jaren steevast gehouden in het Rotterdam Topsport Center zijn nog vier heren in de race. Huta Galung, Haase, Sijsling kwamen eenvoudig in de halve finale. De als derde geplaatste Thiemo de Bakker moest het toernooi vroegtijdig verlaten vanwege een rugblessure (verslag  lees hier) Antal van der Duim ging door na opgave van de Westlander met 5-7, 0-1.
Bij de vrouwen werd Arantxa Rus verrassend uitgeschakeld door Quirine Lemoine. Titelverdedigster Kerkhove vond haar Waterloo tegen favoriete Kik Bertens met 4-6 en 3-6 (verslag  lees hier).

Halve finale mannen

Sijsling beleeft een topjaar
Igor Sijsling had een makkelijke middag tegen Antal van der Duim. Met 6-2 en 6-2 haalde de Amsterdammer als eerste de finale. In de andere halve finale ging Nederlands beste tennisser Robin Haase - in ieder geval volgens de ATP Ranking - de strijd aan met de als vierde geplaatste Jesse Huta Galung. Haase kon het record van Jan Siemerink, vier Master titels, evenaren. Huta Galung speelde echter uitstekend op de baan die trager is dan vorig jaar (DecoTurf). Met een uitstekend lopende eerste service benutte hij vier van de vijf breekpunten en versloeg hij binnen het uur de titelverdediger met 6-1, 6-4.

Lemoine, verassende finaliste

Halve finale vrouwen

Kiki Bertens had in de eerste halve finale een behoorlijke kluif aan Richelle Hoogenkamp. De eerste, toernooiwinnares van Fez (WTA), kon in een spannende partij naar de finale: 7-6, 5-7, 6-4
Quirine Lemoine beleeft een sterk toernooi. Na de scalp van Rus, bond ze ook Angelique van der Meet aan de zegekar met 6-4, 6-4

Finale mannen


Igor Sijsling blijft in goede vorm verkeren. In de finale speelt de nummer 68 op de wereldranglijst een goede partij tegen Jesse Huta Galung.  De winnaar van 2007 is met  met 7-6 en 6-4 te sterk voor de als vierde geplaatste. Sijsling mag als bonu voor zijn winst terugkeren naar Rotterdam voor het ABN Amro-toernooi in februari.

Finale vrouwen


Kiki Bertens bekroonde ook haar beste jaar tot nu toe. Voor het eerst schreef ze de Masters op haar naam, door Quirine Lemoine te kloppen. De Woerdense had geen (mentale) energie meer over voor de finale waar ze het met 6-1, 6-3 moest afleggen tegen haar geroutineerdere tegenstandster. Bertens gaat in ieder geval met een goed gevoel naar de Australian Open.

NRK 


De titels voor het NK Rolstoel gingen naar Ronald Vink bij de mannen en  Buis bij de dames. Beiden waren als tweede geplaatst en klopten de favorieten in de finalen (Scheffers en Sharon Walraven)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten