maandag 20 januari 2014

Achtste finales Australian Open

Op de Australian Open zijn bij de heren alle kwartfinalisten bekend. Alle geplaatste spelers met uitzondering van Del Porto zijn present.

Federer

Roger Federer voegde zich als laatste bij dit gezelschap. De 32-jarige Zwitser had weinig problemen met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga: 6-3, 7-5 en 6-4 en bereikte voor de 42e maal in zijn loopbaan een kwartfinale op een Grand Slam. King Roger worstelde afgelopen jaar met blessures, zijn vorm en zijn racket. In deze vorm is hij echter een serieuze kanshebber voor de eindzege. Fedex speelde instinctief en niet geforceerd.

Federer was in de Rod Laver Arena goed op dreef tegen de Fransman, serveerde goed en sloeg fantastische backhands. De nummer zes van de wereld brak de eerste servicegame van Tsonga en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Na afloop vertelde de voormalige nummer 1 van de wereld dat hij uit keek naar de ontmoeting met Wimbedon -kampioen Murray. Daarmee probeerde Federer zijn overwinning te relativeren, maar zijn lichaam verraadde zijn blijdschap met de  soepele overwinning.

Murray

Andy Murray leek geen kind te hebben aan Stephane Robert, de Lucky Loser die toch nog mee mocht doen aan het hoofdtoernooi. Voor de Fransman, de verrassing van het toernooi, die nooit ver kwam op grand Slam toernooien is elke ronde weer een feest. De eerste twee sets gingen makkelijk naar Murray, die echter op taai verzet stuitte in de derde set. Toen Robert deze set zowaar nog won, moest het racket van Murray het ontgelden? Gefrustreerd sloeg hij het racket kapot. In de vierde set maakte Murray opgelucht en gedecideerd een einde aan de partij: 6-1, 6-2, 6-7 (6-8), 6-2.

Nadal en Dimitrov door

Rafael Nadal genoot op dat moment van welverdiende rust. Met bloed, zweet en tranen kon hij de lastige Japanner Kei Nishikori van het lijf houden. Lees hier het verslag.
De Bulgaar Grigor Dimitrov (29) maakte een eind aan de opmars van de Spanjaard Batista-agut. Met 6-3 3-6, 6-2, 6-4 mag Dimitrov proberen het rafael Nadal lastig te maken.

 Djokovic, Wawrinka, Berdych en Ferrer ook naar kwartfinale

In de andere kwartfinale treft Novak Djokovic een moeilijke tegenstander in de persoon van Stanislas Wawrinka. The Djoker heeft nog weinig tegenstand gehad dit toernooi en had in deze ronde geen kind aan Fabio Fognini. De Italiaan kon de absolute favoriet nooit in de problemen brengen en mocht met 6-3, 6-0, 6-1 snel naar de kleedkamer.
Wawrinka won van de lastige Tommy Robredo. De goed spelende Zwitser verloor geen set: 6-3, 7-6, 7-6.

In de vierde kwartfinale spelen Tomas Berdych (7) en David Ferrer (3) tegen elkaar. Berdych ontdeed zich in drie sets van de Zuid-Afrikaan Kenny Anderson, terwijl Ferrer een set meer nodig had tegen de Duitser Florian Mayer.

Dames

Bij de vrouwen zijn de azen uit het toernooi. Verloor eerder Serena Williams al van in vorm zijnde Ana Ivanovic. In de achtste finale moest Maria Sharapova ook al het toernooi verlaten. Tegen de kleine Bulgaarse vechtjas Cibulkova kwam ze er in de derde set niet meer aan te pas:
Na Li( 4) en Vitoria Azarenka (2), die elkaar in de finale kunnen tegenkomen, zijn nu de grootste kanshebbers op de titel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten