maandag 18 augustus 2014

Federer pakt Masterstitel in Cincinatti

Roger Federer heeft voor het eerst sinds augustus 2012 weer een masterstitel op zijn naam gebracht. De 33-jarige Zwitser won voor de zesde keer het toernooi in Cincinnati door de Spanjaard David Ferrer in de eindstrijd te verslaan: 6-3, 1-6, 6-2.

De vijfvoudig winnaar - in 2005, 2007, 2009, 2010, 2012 eerder zegevierend in Ohio - opende sterk en verscheen veelvuldig aan het net. De 32-jarige Ferrer deed echter goed mee, maar een dubbele fout op breakpoint deed de Spanjaard de das om. Ferrer kreeg op 3-5 nog nog drie kansen om direct terug te breken, maar Federer haalde de set binnen.
Federer kluts kwijt

Daarna verzuimde de als tweede geplaatste Federer door te drukken en kwam Ferrer veel beter in de wedstrijd. De als zesde geplaatste Spanjaard, die vorige week ook in drie sets van Federer verloor, speelde foutloos, terwijl Federer even kluts kwijt was.

In de derde set gaf de sterke service van Federer de doorslag. Ferrer kon zijn niveau daarentegen niet vasthouden en incasseerde twee keer een servicebreak (op 1-2 en 2-5).
Hawk-Eye beëindigt finale

Federer benutte op 5-2 zijn tweede matchpoint, al had hij daarbij wel de hulp van Hawk-Eye nodig. De scheidsrechter corrigeerde onterecht de lijnrechter, die de bal uitgaf. Het elektronische oog besliste anders, waarmee de 22ste masterstitel van Federer werd veiliggesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten