vrijdag 6 september 2013

Life of Bryans


"Always look on the bright sight of life" zongen Monty Python al eens. Dat zouden de broers Mike en Bob Bryan graag doen als ze ook de US Open dubbel hadden gewonnen. Nadat ze de vorige vier Grand Slams hadden gewonnen, waren ze erg gebrand om alle Grand Slams in 2013 te winnen, het zogenaamde Calender Slam. In de halve eindstrijd dwarsboomden het ervaren koppel Leander Paes en Radek Stepanek de ambities van de tweelingbroers. Het Indisch/Tsjechische koppel won in drie sets: 3-6 6-3 6-4.

De 35-jarige Bryan wonnen vorig jaar in hun eigen land de US Open door in de finale van diezelfde Paes en Stepanek te winnen.

'Het heeft constant in ons achterhoofd gezeten wat we hier konden bereiken dus de teleurstelling is natuurlijk groot', aldus Mike Bryan. 'Vandaag wonnen we de eerste set en dan spookt het toch door je hoofd dat je nog maar drie sets verwijderd bent van een Grand Slam (alle vier de majors in één jaar winnen, red.). Ergens is het wel een opluchting dat dit nu achter de rug is en de druk er af is.'

Hopelijk kunnen de broertjes nu weer lachen. Echt verdrietig hoeven ze niet te zijn, want ze zijn met afstand het succesvolste dubbel ooit. Met 69 titels (waarvan 14 Grand Slams) staan ze eenzaam aan de top en kunnen ze nog wel even door. Anders is er nog altijd hun voorliefde voor muziek: Naast de baan zijn de broers namelijk bezig met muziek. Hun groep heet -niet erg origineel - de Bryan Bros. Band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten