woensdag 22 januari 2014

Federer bereikt halve finale Australian Open

Wimbledon kampioen Andy Murray(4) trof Wimbledon koning Roger Federer (6) al in de kwartfinale. Terwijl Federer slechts eenmaal het Australian Open won, behaalde Andy Murray nog nimmer de toernooititel in Melbourne. Wel was hij de laatste vier jaar liefst driemaal finalist.

Beide spelers serveerden goed, met iets meer winners voor de Zwitser, die beter in de wedstrijd zat.Twee breakpunten in de de eerste twee sets leidden beide keren tot setverlies bij Murray. De vaak heet gebakerde Schot bleef voor zijn doen behoorlijk kalm, zelfs tam. In de derde set probeerde hij aan te haken door zijn services behoorlijk eenvoudig te behouden. Federer hoefde zich daarentegen niet druk te maken want in zijn eerste drie servicegames verloor hij slechts twee punten. De partij sukkelde daardoor een beetje in slaap, terwijl het leek of de Schot pas door een tie-break in de derde set gered kon worden. In game negen kwam er opeens een kans voor Federer die opeens twee breakpunten kreeg

Gif en berusting

Murrays concentratie leek even verstoord, toen FedEx een onmogelijke volley haalde, waarbij het in de ogen van de schot leek of de bal tweemaal de grond raakte. De Schot maakte een onnodige fout en verloor de belangrijke game.

Het gif in Murrays lijf kwam vrij en de scheidsrechter werd verbaal bestookt. Ook Federer leek even uit zijn doen, die prompt matig serveerde. Voor het eerst had Murray breakpunten en de Zwitser kon de partij niet uitmaken: 5-5.

Murray kwam beter in het spel, Federer oogde voor het eerst wat nerveus en het leek weer een wedstrijd te worden. In de tiebreak kon Federer op 6-4 voor de set serveren. Murray won de rally van bijna 30 slagen op snelheid. Vervolgens wist de Schot, die opeens bleek te kunnen lachen, de licht aangeslagen Zwitser de tiebreak afhandig te maken en zo de derde set op de valreep te pakken:1-2.

Federer bleef de betere speler, maar op vechtlust kon de door Lendl gecoachte Schot in de wedstrijd blijven. Federer kon echter steeds meer punten maken op de service van zijn tegenstander, die leek te berusten in een nederlaag. In de laatste game was het raak: 5-3. Wederom mocht Federer voor de partij serveren. Even leek de taaie Schot zich weer terug te knokken toen hij op 0-30 kwam. Federer antwoordde in stijl met vier punten op rij en mag naar de halve finale waar hij zijn oude strijdmakker Rafael Nadal tegenkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten