vrijdag 30 mei 2014

Bertens bereikt 3e ronde Roland Garros

Kiki Bertens heeft voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi bereikt. De nummer 148 van de wereld zag op Roland Garros opponente Anastasia Pavljoetsjenkova op 5-7, 6-4, 3-0 opgeven met een rugblessure.

De Russin staat op de wereldranglijst 123 plaatsen hoger, maar daar was op de baan weinig van te merken. Voor elk punt werd geknokt en dat leverde spannende, lange games op.

Bertens had in de eerste set al kansen. Ze vocht zich van 2-4 naar 5-4 en was vervolgens op de service van de Russin twee punten van de setwinst verwijderd. Op 5-5 werd de Wateringse na een 40-0 echter alsnog gebroken, waarna ze op 5-6 ook nog twee breekpunten miste.

In de tweede set liet de Russin liefst negen breekkansen onbenut, waarna ze op 5-4 last van haar rug kreeg. Ze liet zich op 40-40 behandelen, keerde wel terug, maar kon amper nog serveren. Bertens pakte de set, liep uit naar 3-0, waarna Pavljoetsjenkova het kansloze van haar missie inzag.

In de volgende ronde treft Bertens Silvia Soler-Espinosa. De Spaanse was in de tweede ronde te sterk voor de Belgische Yanina Wickmayer: 6-2, 6-4. Bertens stond twee keer eerder tegenover Soler en versloeg de nummer 85 van de wereld beide keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten