woensdag 25 juni 2014

Haase wint eerste ronde Wimbledon

Robin Haase heeft de eerste ronde overleeft op Wimbledon. De Nederlander wist in vier sets te winnen van de Tsjechische Canadees Vasek Pospisil (31). Haase, 53e op de wereldranglijst en daarmee de beste Nederlander, won  met 7-6 (6) 4-6 7-5 6-3.

    Haase won de eerste set in een tie-break, maar verloor de tweede zet met 6-4 na in het begin te zijn gebroken. In de derde set verspeelde Pospisil vier breekpunten, terwijl Haase aan het einde van de set zijn eerste breekpunt en tevens setpoint kreeg. Dat punt verloor hij, maar het direct daarna verkregen tweede breekpunt benutte hij wel: 7-5.
    Pospisil begon de vierde set slordig met een aantal dubbele fouten en diverse missers. Haase brak naar 3-1 en won de game erna, waarna beide spelers hun servicegames wonnen en de wedstrijd gespeeld was. De 27-jarige Haase verspeelde in de laatste game nog drie matchpoints, maar won de de game uiteindelijk toch.
    'Ik ben blij dat ik heb gewonnen', zei de speler uit Den Haag na afloop. 'Het was goed genoeg gelukkig. Ik speelde niet super, al kwam dat ook door zijn goede service. Ook ik heb goed geserveerd, waardoor we beiden weinig kansen kregen. Gelukkig kreeg ik er net iets meer.'

    Volgens Haase is zijn komende tegenstander Simon een heel ander soort speler van Pospisil. 'Simon is iemand die vanaf de baseline veel rally's wil spelen. Verder serveert hij best goed, terwijl je dat er eigenlijk niet aan afziet.' Haase bevestigde tegen Jacco Eltingh dat Simons groots te waren zijn constantheid is.
    Ontevreden over media

    Tevreden over de koppeling aan de Fransman is Haase niet. 'Normaal is hij geplaatst, maar nu niet. Dat maakt het een lastige opgave, zeker als je net een geplaatste speler hebt verslagen.'
    Haase gaf na afloop van zijn partij korte, zakelijke antwoorden als protest tegen diverse media. '80 procent van de keren word ik verkeerd gequote. Het gaat nooit meer om het spel, altijd maar om randzaken. Continu maar proberen iets te verzinnen om maar een mooi stuk te maken of me te kraken. Het is een keer klaar.' De onvrede stamt al van voor Roland Garros, waarbij incidentjes (harde muziek bij Rosmalen, het slaan van het net met het racket tijdens de DavisCup ontmoeting tegen Tsjechie) anders werden weergegeven dan de beleving bij Haase . Later zou er een verzoeningsgesprek tussen Haase en de pers volgen.




    Sijsling


    Igor Sijsling had een minder gelukkige partij tegen de sterke Duitser Philipp Kohlschreiber. sijsling werd meteen op love gebroken en kwam nooit goed in de wedstrijd. Met 6-4, 6-3 en 6-2 moest de Nederlander het toernooi verslagen.4

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten