zaterdag 21 juni 2014

Batista Agut wint Topshelf Open, na zege op Benjamin Becker

De Spanjaard Roberto Bautista Agut heeft het Topshelf (Rosmalen) Open gewonnen. De ervaren Spanjaard won van de Duitser Benjamin Becker met 2-6, 7-6, 6-4.

De eerste set draaide nog stroef en onwennig voor de Batista. Hij kreeg geen vat op het servicegeweld van Becker. Veel mensen gaven nog weinig voor de kansen van de top 30 speler, die met name op gravel goed speelt.

Doorzettingsvermogen.

Hij gaf niet op en kreeg na zijn gewonnen tiebreak een applaus van het publiek voor zijn doorzettingsvermogen EN het verlengen van hun kijkplezier.
Bautista Agut kreeg vertrouwen, ging dichter op de baseline spelen en zocht vaker het net op. Dit aanvallende spel beloonde zich uit. In de derde game kreeg Bautista voor het eerst in de partij een break kans, die hij meteen verzilverde. Het servicevoordeel op het Rosmalense gras was behoorlijk groot.

Eerste winst

De 3-1 voorsprong gaf de geroutineerde maar nog weinig bekende Spanjaard niet meer weg en won daardoor zijn eerste ATP toernooi.
De 25-jarige nummer 28 van de wereld stond een keer eerder in de finale in 2013 in Chennai en was zeer blij met zijn eerste eindzege.
"Het ging al goed dit jaar dus het doel was om eindelijk een titel op mijn naam te schrijven. Dat is nu hier gelukt en daarom zit dit toernooi vanaf nu voor altijd in mijn hart"

Vandeweghe

Bij de dames won de Amerikaanse Cocu Vandeweghe. Zij versloeg met 6-2, 6-2 Jie Zheng uit China.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten