zaterdag 21 juni 2014

Thiemo de Bakker strand in kwartfinale Topshelf Open

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd de halve finale van het ATP-toernooi van Rosmalen te bereiken. De Bakker verloor in de kwartfinale van de Portugese qualifier Joao Sousa: 6-4 6-2.

Vorig jaar worstelde de Westlander in het zelfde toernooi enorm met zijn vorm. Dit jaar, nummer 143 van de wereld, niet veel hoger op de ranglijst dan vorig jaar, is de toenmalige tobber veranderd in een man die weer positieve energie uitstraalt. Een aantal goede resultaten waaronder een halve finale plaats in Bastad en winst in Challengers liggen hieraan ten grondslag.

De Bakker kwam er desondanks niet aan te pas. in de vijfde game van de wedstrijd brak de Portugees de opslag van de Nederlander, terwijl Sousa weinig te duchten op zijn eigen service. Pas toen de mondiale nummer 48 bij 5-4 mocht serveren voor de eerste set kwam hij in de problemen. De Bakker kreeg zelfs een mogelijkheid om terug te breken, maar Sousa won met drie punten op rij toch de set.

Geen kanteling van de wedstrijd

Sousa, die met harde slagen vanaf de baseline het spel dicteerde, kwam ook in de tweede set snel een break voor. Bij 1-1 ging hij op love door de service van De Bakker heen. Twee games later brak Sousa dankzij een winner met zijn forehand nogmaals.

De Bakker probeerde het spel van zijn tegenstander te ontregelen door regelmatig het net op te zoeken en dropshots te spelen, maar daarmee kon hij Sousa niet van de wijs brengen. Bij 5-1 kreeg hij op de service van De Bakker zijn eerste mogelijkheid om de wedstrijd te beƫindigen, maar kon dit matchpoint nog niet te benutten. Een game later besliste hij op eigen service wel de wedstrijd.

In de halve eindstrijd neemt de qualifier (vanwege een te late inschrijving) het op tegen Benjamin Becker (82), die de als zesde geplaatste Vasek Pospisil (35) versloeg.

De Bakker was onder de indruk van Sousa. "Hij heeft me verbaasd. Ik had niet gedacht dat hij zo hoop op de ATP ranglijst, zou komen, ik schatte hem altijd in als een speler van mijn niveau".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten