zaterdag 28 juni 2014

Nadal groeit in het Wimbledon toernooi

Rafael Nadal heeft de laatste 16 op Wimbledon bereikt, Na een overwinning op Mikhael Kukushkin. Na een lastig begin, won hij overtuigend; 6-7,6-1, 6-1 en 6-1
Terwijl het op de niet overdekte banen regende mocht Rafael Nadal wel aan de bak. Na twee redelijk zwaar bevochten overwinningen op Rosol en was zijn tegenstander nu de Mikhael Kukushkin.  In de eerste set kon  de Kazak met harde forehands de nummer 1 van de wereld onder druk zetten. Hoewel de meeste ballen geplaatst werden op de linkshandige backhand, scoorde Kukushkin op de forehand van de Spanjaard. In de tiebreak verloor de rezendoder op gras ( Federer moest al eens het onderspit delven in Londen) meteen zijn opslag. Maar met harde slagen pakte hij snel een voorsprong en de eerste set.

Mentale dreun

Daarna kreeg Nadal meer grip op de opslag van de Aziaat, die het hoge niveau niet kon vasthouden en het tweede bedrijf met 6-1 moest afstaan. Binnen een half uur pakte hij ook de derde set gemakkelijk.Met een hangend hoofd en rare keuzes moest  Kukushkin het ondergaan, mentaal en fysiek was hij afgehaakt.  In set 4 liet Rafa zijn beste tennis zien , zijn tegenstander probeerde aan te haken, maar zag dat zijn eerste break points bij 2-0, 15-40  in set 4 werden weggepoetst door Rafa.