maandag 30 juni 2014

Eerste week Wimbledon 2014, heren

Novak Djokovic heeft zich goed door de eerste week op Wimbledon geslagen. De Serviër had het in de tweede ronde lastig tegen zijn Tsjechisch trainingsmaatje, de ervaren Radek Stepanek. Nole kon maar ternauwernood een vijf setter voorkomen: 6-3, 6-3, 6-7(5) en 7-6 (5).

In de derde ronde had de eerste geplaatste Serviër minder tijd nodig en versloeg de Fransman Gilles Simon met 6-4, 6-2, Djokovic speelde wisselvallig, maar had het geluk dat Simon dat eveneens deed (samen meer dan 50 onnodige fouten). De Serviër verspeelde in de eerste set een vroege break, maar brak zijn opponent opnieuw in de tiende game. Een half uur later stond Djokovic op 2-0 in sets.

Even leek er paniek in het Servische kamp, toen the Djoker weggleed na een glijdende beweging.  Na een behandeling aan zijn  pijnlijke linkerarm, ging tegenstander Simon beter spelen, maar de bedwinger van Robin Haase  moest toch capituleren.  "Gelukkig is er niets met mijn schoudergewricht. Mijn spieren kregen wel een klap, maar de schade lijkt mee te vallen", zei de Serviër na afloop.

Tsonga

Djokovic stuit in de vierde ronde op Jo-Wilfried Tsonga. De als veertiende geplaatste Fransman maakte vlot korte metten met Jimmy Wang: 6-2, 6-2, 7-5, die verassend de Russische grasspecialist Michael Joezjny had uitgeschakeld. 

De Fransman stond in een vloek en een zucht met 2-0 in sets voor. De Taiwanees verweerde zich beter in de derde set, maar liep in de elfde game toch tegen een break aan. Tsonga pakte de zege met een lovegame (twee aces), sloeg bijna 50 winners en werd geen enkele keer gebroken.

Murray

Andy Murray is zeker iemand waar dit jaar rekening mee moet worden gehouden. De titelverdediger maakte in de derde ronde korte metten met Rosmalen winnaar Bautista Agut. De Schot, zonder setverlies tot nu toe, had de ronde ervoor de Sloveen Rola al opgerold. In een verpletterende partij gunde hij zijn tegenstander slechts twee games. De volgende ronde is tegen de Zuid-Afrikaan Anderson (20) die in een vijfsetter Fabio Fognini uitschakelde.

Nadal

Rafael Nadal had het de eerste ronden lastig op het gras in London. In de tweede ronde kon hij revanche nemen op Lukas Rosol die hem vorig jaar op pijnlijke wijze had uitgeschakeld.
Lees hier verder

Federer

De koning van het gras en zevenvoudig winnaar van Wimbledon had alleen in de tweede ronde serieuze tegenstand van de Luxemburgse veteraan Gilles Muller. De Zwitser won echter in straight sets 3-6, 5-7, 3-6 In de eerste en derde ronde ging het nog soepeler bij de nog immer goed tennissende FedEx. Ook tegen de Italiaan Lorenzi en de Columbiaan Geraldo verloor hij geen set. In ronde vier treft Federer de ervaren Spanjaard tommy Robredo (23), die in 5 sets een einde maakte aan de illusies van Jerzy Janowicz (15)

Verrassingen

het is (nog) niet het jaar van de doorbraak van Tomas Berdych (6) . De Tsjech had zich in de tweede ronde goed langs het Australische service kanon Tomic gewerkt, maar werd teleurstellend uitgeschakeld door Marin Cilic (26). De grillige Kroaat bleef met 7-6, 6-4, 7-6 steeds aan de goede kant van de score.

Outsiders

In een spannende vijfsetter wist de als 11e geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov tegen de dit jaar zeer goed spelende Dolgopolov te winnen in vijf sets. Lees hier het wedstrijdverslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten