donderdag 3 juli 2014

Debutant Kyrgios kegelt Nadal van Wimbledon



Rafael Nadal is opnieuw vroegtijdig gestrand op Wimbledon. Na zijn worstelingen in de eerste  ronden, leek de Spanjaard in de tweede ("mijn beste tennis op gras sinds jaren) en derde ronde (tegen Kukushkin in vier sets) in goede doen.

De jonge Australiër Nick Kyrgios hield de Spaanse nummer één van de wereld uit de kwartfinales. Kyrgios won de laatste partij in de vierde ronde in vier sets: 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5), 6-3."Dit is de grootste overwinning uit mijn loopbaan", aldus de 19-jarige Kyrchios na afloop.Nadal, die het grandslamtoernooi van Londen twee keer (2008 en 2010) won, werd vorig jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld, twee jaar geleden was hij al na twee partijen klaar.

Eerste maal op hoofdtoernooi

Kyrgios daarentegen kwam nog nooit eerder uit in het hoofdtoernooi van Wimbledon. De wildcardspeler, die begin dit jaar naam maakte op de Australian Open, overleefde in de tweede ronde tegen Richard Gasquet maar liefst negen wedstrijdpunten. In de derde ronde had hij de Tsjech Jiri Vesely verslagen.

Voor de 19-jarige Kyrgios, de nummer 144 van de wereld, gaat het avontuur door met een partij tegen de Canadees Milos Raonic.

"Sport is vaak een mentale kwestie", oordeelde Nadal kort na zijn uitschakeling. "Hij kan een goede speler worden, maar heeft nu nog wel het voordeel dat er niets van hem verwacht wordt. We zullen zien hoe hij zich zal ontwikkelen."

Kyrgios leek op zijn beurt nog wat beduusd, na wat zich op het Centre Court had afgespeeld. "Het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen wat er gebeurd is", zei hij tegenover de BBC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten