donderdag 3 juli 2014

Djokovic geeft net op tijd gas tegen Cilic

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de halve eindstrijd op Wimbledon. In vijf wisselvallige sets was de Serviër uiteindelijk te sterk voor Marin Cilic (29): 6-1 3-6 6-7(4) 6-2 6-2.
Djokovic en Cilic stonden in hun carrière al negen keer tegenover elkaar. Nooit slaagde Cilic er in om de nummer twee van de wereld te verslaan. Op Roland Garros won Djokovic nog in vier sets van de Kroaat.

Djokovic, die op weg naar de kwartfinale nog geen set verloor, begon sterk aan zijn eerste confrontatie met Cilic op gras. Binnen een half uur de toernooiwinnaar van 2011 de opening set op zak. Vanaf de tweede set kwam Cilic beter in zijn spel en werd Djokovic slordiger. Cilic brak in de vierde game en serveerde op 5-3 de set uit.

Cilic houdt vol

Aan het begin van de derde set vielen er breakkanssen over en weer, maar beide spelers slaagden er niet in om een break te bewerkstelligen. Bij een 5-5 stand leek Cilic de beslissing in de set te forceren door de servicegame van zijn tegenstander afhandig te maken. Nadat hij een bal eenvoudig over het net hoefde te leggen -met Djokovic - in geslagen positie raakte de Kroaat het net aan en verloor het punt en later de game. Cilic trok op bewonderenswaardige manier in de tiebreak aan het langste eind.

Nieuwe schoenen

Djokovic -die net als in eerder ronden veel weg gleed - trok nieuwe schoenen aan en schoot meteen razendsnel uit de startblokken. In korte tijd nam hij een 4-0 voorsprong. Niet veel later had de man uit Belgrado de stand in de partij weer gelijk getrokken.
In de eerste game van de beslissende set plaatste Djokovic direct een break en liep hij op eigen service uit naar 2-0. Bij een stand van 4-2 ging de nummer twee van de wereld opnieuw door de opslag van zijn tegenstander en besliste hij de wedstrijd op eigen service op love. In de strijd om een plek in de finale gaat Djokovic het opnemen tegen Grigor Dimitrov, die in drie sets titelverdediger Andy Murray de baas was.

Djokovic analyseerde kritisch zijn eigen spel: Ik gaf te weinig druk. Ik liet hem te veel in het spel komen. Daarna (de vierde set red.) kon ik het tempo weer opvoeren".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten