vrijdag 4 juli 2014

Dimitrov beroofd Wimbledon van Britse hoop

Nieuwe garde dient zich aan op Wimbledon

Na de sensationele overwinning van Nick Kyrgios (19) en de opmars van Milos Raonic (24) heeft Grigor Dimitrov, als elfde geplaatst,voor een grote verrassing gezorgd door Andy Murray te verslaan. De 23-jarige Bulgaar versloeg de titelverdediger woensdagmiddag in de kwart finale met 6-1 7-6 (4) en 6-2.

Dimitrov zei na afloop: "Bij het inspelen merkte ik al dat Murray niet op zijn best was. Ik ben wel benieuwd naar wat hij te zeggen heeft."
Dimitrov denderde in de eerste set met 6-1 over Murray heen. De 27-jarige Brit won in die eerste set alleen zijn eerste servicegame. In de tweede set leek hij zich enigszins te herstellen door na een break van de 23-jarige Bulgaar direct terug te breken. Daardoor eindigde de set alsnog in een tiebreak, die met 7-4 gewonnen werd door Dimitrov.

Berusting

De berusting in de ogen van Murray was tekenend en daarmee werd de derde set en de match een formaliteit.
Murray verspeelde in de derde set zijn eigen servicegame met een dubbele fout, waardoor de 23-jarige Bulgaar op 4-2 kwam. Dimitrov was beweeglijker, had scherpere volleys en een betere service dan de Brit, die onder Becker flegmatieker oogt dan toen hij nog met Lendl trainde.

De beste prestatie van de Schot tot dusver was de kwartfinale van de Australian Open, begin dit jaar.Voor Dimitrov betekende het zijn eerste halve finale in een Grand Slam. Daarin ontmoet hij  Novak Djokovic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten