vrijdag 4 juli 2014

Djokovic haalt finale ten koste van Dimitrov

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale op Wimbledon. met 6-4, 3-6, 7-6, 7-6 won de Servier van Dimitrov.

Rising star Grigor Dimitrov stond voor het eerst in een halve finale van een Grand Slam. Daarin trof hij de als eerste geplaatste Novak Djokovic.

Misschien was het de spanning van een halve finale in een groot toernooi en een grote tegenstander. Dimitrov was in elk geval slordig en haalde bij lange na niet zijn niveau van zijn vorige partijen. De niet hoogstaande eerste set ging dan ook met 6-4 naar Nole.

In de tweede set brak Djokovic bij 1-1, maar toch oogde de Serviër onzeker. Bij een 3-1 voorsprong kreeg Dimitrov de geest en speelde hij weer zijn oude spel met harde services en dito forehands. Maar liefst 5 games op rij wist de lange Bulgaar te pakken tegen de favoriet voor de toernooizege. Steeds vaker gleed de Serviër weg op het slipperige gras. De onzekerheid sloop in het spel en beide spelers wisselden veelvuldig van schoeisel voor een optimale grip. Dimitrov leek door te pakken in de derde set, maar verder dan een breakpunt kwam de nummer 11 van de plaatsingslijst niet. ING van 
In de tiebreak leek Djokovic de coolste en strijdlustigste. De slordige Bulgaar verloor de tiebreak met 7-2.

Dimitrov wist zich even te verpakken in de eerste fase van de vierde set, maar Djokovic kon de druk opboren en kwam in zijn comfort zone.Ook Dimitrov ging beter spelen en kwam op voorsprong in de tweede tiebreak van de partij. Djokovic wist in een thriller 3 setpunten weg te werken en met een netbal de partij te beslissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten