zondag 6 juli 2014

oude meester Federer wijst leerling Raonic terug



Roger Federer heeft zich geplaatst voor zijn negende Wimbledonfinale. De jonge Milos Raonic, die voor het eerst in een halve finale van een Grand Slam stond, zag de oude meester het goede voorbeeld geven en verloor met 4-6, 4-6, 4-6.

De 23-jarige Canadees, die in zijn voorgaande deelnames op Wimbledon nooit verder reikte dan de tweede ronde, begon nerveus aan de partij. Op het eerste punt vroeg hij direct de hulp van het hawk-eye systeem, zonder succes. Met een dubbele fout schonk de mondiale nummer negen Federer in de openingsgame direct een breakkans om vervolgens een gemakkelijke forehand wild in de tramrails te slaan. Federer had aan deze ene break genoeg voor setwinst.

De eerste acht games van de tweede set gingen naar de serveerder. Federer ging echter uit het niets door de service van Raonic heen, onder meer door twee prachtige backhands langs de lijn. In de game erna serveerde de nummer vier van de wereld zich naar een comfortabele 2-0 voorsprong in sets.

De derde set was een replica van het tweede bedrijf. Tot 4-4 was er voor beide mannen geen vuiltje aan de lucht, toen Federer wederom uit het niets simpel door de service van Raonic ging.

Djokovic
Om zijn achttiende Grand Slamtitel in de wacht te slepen, zal Federer in de finale de als eerste geplaatste Serviër Novak Djokovic moeten verslaan. Djokovic wist in zijn halve finalepartij de Bulgaarse nummer 13 van de wereld Grigor Dimitrov naar huis te sturen.

De 32-jarige Federer speelde 34 keer eerder tegen Djokovic en won 18 ontmoetingen. De enige ontmoeting op gras was in 2012 in de halve finale van Wimbledon, toen won Federer. De Zwitser won ook de enige Grand Slamfinale tussen de twee, in 2007 bij de US Open. Dit jaar troffen de twee mannen elkaar al drie keer, waarin Federer tweemaal als winnaar van de baan stapte.





\

Geen opmerkingen:

Een reactie posten