donderdag 28 augustus 2014

Tieners verrassen in eerste ronde US Open

In de eerste ronde van het US Open zijn er weinig verrassende uitslagen te noteren. De favorieten (zonder de wegens een blessure afgemelde) Rafael Nadal gingen meestal zonder problemen door naar de volgende ronde. Dit gold niet voor Andy Murray. De Schot overleefde een aantal krampaanvallen tegen Robin Haase en won met pijn en moeite zijn partij.

Jonge generatie grijpt kans

De verrassingen kwamen op naam van twee piepjonge supertalenten. Bij de heren zorgde det Kroaat Borna Coric (204) bij zijn eerste optreden op een Grand Slamtoernooi voor een daverende prestatie. De pas 17-jarige speler walste over de ervaren subtopper Lukas Rosol(27) heen: 6-4 6-1 6-2. De Tsjech, als 29ste geplaatst, won in de week voorafgaand aan de US Open nog het ATP-toernooi van Winston-Salem.

Coric, die nog geen jaar geleden het juniorentoernooi in New York op zijn naam wist te schrijven, heeft via het kwalificatietoernooi een plaats weten te bemachtigen in het hoofdschema in New York.

In de tweede ronde treft Coric de 34-jarige Victor Estrella Burgos uit de Dominicaanse Republiek, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Igor Sijsling.

Nick Kyrgios, een 19 jarig talent uit Australie wist de nummer 21 van de plaatsingslijst te verschalken. Michael Youzhni kon na een partij weer richting Rusland.

15 jarige verslaat Cibulkova

Bij de vrouwen zorgde ook een tiener voor verbaasde gezichten. Dominika Cibulkova were uitgeschakeld door de 15-jarige Amerikaanse Catherine (CiCi) Bellis, die nauwelijks terug te vinden is op de WTA plaatsingslijst (1208). Lees hier het verslag

De Nederlanders konden geen potten breken. Net als Haase en Sijsling strandde Kiki bertens bij de dames in de eerste ronde. bij een 7-6 3-4 stand moest de Wateringse opgeven vanwege een maagvirus en oververhitting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten