dinsdag 26 augustus 2014

Ook Sijsling snel klaar op US Open


In de eerste ronde van het US Open heeft de laatste overgebleven Nederlander in de single , Igor Sijsling in 4 sets verloren van Estrella Burgos (DOM, ATP-80)

Zoals vaker bij Grand Slam toernooien, waar een best of three wordt gespeeld kon Sijsling een voorsprong niet over de streep brengen.De Nederlander won nog wel de eerste set, maar kreeg last van de warmte en zijn spel ging zienderogen achteruit. Dit was ook te merken aan de score: 6-4, 4-6, 3-6, 2-6.

Kritiek

Oud top tennister en collega Marcella Mesker was kritisch over het optreden van de Amsterdammer.

Ook tijdens de Australian Open van 2013 klaagde Sijsling over de warme omstandigheden. "We weten dat hij geen liefhebber van de hitte is, maar dan heb je als proftennisser toch een probleem", vindt Mesker. "Wil je meedoen in de top, dan moet je daar dus tegen kunnen."

Mesker vindt dat Sijsling een voorbeeld moet nemen aan de wereldtoppers. "Andy Murray traint een maand in de hitte van Miami. Ik kan me Justine Henin herinneren. Zij ging in Florida op het heetst van de dag met autobanden slepen om aan de Amerikaanse warmte te wennen. Dat zal Sijsling ook moeten doen."

Sijsling verloor van de 34-jarige Estrella Burgos, de mondiale nummer 80 die zijn debuut in het hoofdtoernooi van de US Open maakte. "Sijsling maakte gehakt van zijn tegenstander, maar ineens gaat de vermoeidheid meespelen. Die Dominicaanse man begon op te leven en profiteerde van het slechtere spel van Sijsling."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten