dinsdag 26 augustus 2014

Bertens onderuit op US Open na oververhitting

Kiki Bertens  in de eerste ronde van de US Open blijven steken. In haar wedstrijd tegen Timea Bacsinszky (78) won de Nederlandse nog de eerste set in een tiebreak, maar bij een achterstand van 4-3 in de tweede set gaf ze op omdat ze werd bevangen door de hitte. De temperatuur in New York bedroeg zo'n 30 graden celsius.

Thriller in tie-break

Bertens ging goed van start, maar kwam op het einde van de eerste set nog onnodig lastig. Op 5-3 miste ze op de opslag van de Zwitserse een setpoint en op 5-4 en 6-5 kon ze de set niet uitserveren.

In de daarop volgende tiebreak nam de Wateringse nummer één een voorsprong van 5-3 maar verloor vervolgens drie punten op rij. Bacsinszky miste echter het setpunt, deed dat op 7-6 weer en uiteindelijk pakte Bertens de tiebreak met 9-7 na 63 minuten spelen.

Grote deceptie

In het tweede bedrijf was het Bacsinszky die de eerste break plaatste, op 2-2. Na deze game ging Bertens tijdens de service bijkans van haar stokje door de hitte.Bertens was ziek en kon ondanks een aantal behandelingen niet verder spelen. Daarnaast moest ze meerder keren overgeven. Ze probeerde het nog even, maar op 4-3 gaf de enige Nederlandse vrouw in het hoofdtoernooi van de US Open definitief op. De teleurstelling was enorm bij de Wateringse. De nummer 84 van de WTA-lijst verliet huilend de baan.

Bacsinszky speelt in de tweede ronde tegen Venus Williams, die in drie sets de Japanse veterane Kimiko Date-Krumm versloeg.