dinsdag 2 september 2014

Wozniacki wint Battle of the Blondes

Wozniacki kende in de eerste set een flitsende start. Het tiende reekshoofd, dat op de Australian Open van 2012 voor de laatste keer in de kwartfinale van een Grand Slam stond, zette Sharapova met haar bekende vastheid op een 3-0 achterstand.
De winnares van 2006 knokte zich zoals gebruikelijk terug in de partij en trok de stand weer gelijk. In de zesde game moest ze daarvoor wel een 0-40 achterstand en in totaal vier breakkansen wegwerken. Bij 5-4 in het voordeel van Wozniacki kon de Deense echter profiteren vaneen slordige servicegame van Sharapova en won zo de set.  Sharapova verliest vaker een eerste set om vervolgens de partij binnen te halen. In het tweede bedrijf kwam ze met heel veel strijd en een dubbele break op 4-0. Wozniacki probeerde nog wel terug te komen, maar de druk van Sharapova was simpelweg te groot.

Na de tweede set lag de partij tien minuten stil vanwege de hitte in New York. Sharapova kreeg een waarschuwing van de umpire omdat ze te laat terugkwam van deze warmtebreak.
De Deense liet zich echter niet afleiden en pakte na een rally waar ze alle hoeken van de baan zag met een fantastische running forehandwinner een 3-1 voorsprong in het derde bedrijf. Het bleek de genadeslag voor decRussische die het nog tevergeefs probeerde .Wozniacki liet de voorsprong niet
meer glippen en maakte nauwelijks nif fouten om een van de zoetste overwinningen in de afgelopen jaren binnen te halen.
In de kwartfinale speelt Wozniacki tegen Sara Errani (14), die het sprookje van Lucic-Baroni stopte. De laatste was zo ver gekomen door onder andere in de derde ronde de tweede geplaatste Simona Halep uit het toernooi te kegelen.