woensdag 3 juni 2015

Djokovic verslaat gravel koning Nadal op Roland Garros

Na 70 overwinningen en slechts 1  nederlaag  moest  Rafael Nadal in de kwartfinale zijn tweede verliespartij ooit op het gravel van Roland Garros incasseren.
In de vooraf door velen als "finale"  aangekondigde kwartfinale won Novak Djokovic van de negenvoudig kampioen met 7-5, 6-3, 6-1.
De liefhebbers gingen er goed voor zitten, maar zij kwamen aanvankelijk bedrogen uit. Nadal  kwam mede door zenuwen of spanning niet in zijn spel en moest de eerste vier games aan zijn opponent laten.
De Spaanse titelverdediger kon toch weer ouderwets terug knokken. Met een reeks prachtige rally's knokte hij zich terug naar 4-4. Djokovic, die meermalen de umpire verzocht de baan te besproeien had een viertal setpunten nodig om Nadal zijn wil op te leggen en de eerste set te pakken.

De Spanjaard knokte en liep zich uit de naad, maar uiteindelijk ging de rally vrijwel altijd naar Djokovic, die Rafa veelvuldig met dropshots naar het net lokte.

Bij de break op 4-3 in de tweede set brak er ook iets bij de Spanjaard. Alsof hij het heilloze van zijn missie inzag, liet Nadal zich nota bene op z'n 29ste verjaardag naar de slachtbank leiden. De derde set was nog maar een formaliteit voor de vermoeid ogende Nadal.

Djokovic was de eerst sinds Robin Söderling, die Nadal in Parijs klopte. De Djoker  moet nog twee partijen winnen om zijn enige ontbrekende grandslamzege binnen te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten