maandag 1 juni 2015

Titelverdedigster Sharapova uitgeschakeld op Roland Garros


Lucie Safarova heeft voor een grote verrassing gezorgd door de titelhoudster Maria Sharapova naar huis te sturen met 7-6 en 6-4.  Maria Sharapova vochten op Roland Garros voor een plek in de kwartfinale. Safarova die al een aantal jaren in de subtop van de WTA meedraait, maakt heel geleidelijk progressie. De Tsjechische ex-vriendin en streekgenote van Tomas Berdych staat op een 11e plaats op de wereldranglijst en maakte het Sharapova meer dan moeilijk.
Onder haar nieuwe coach rob steckley lijkt “Leuke Lucie” een lichte metamorfose te hebben ondergaan.
Fit versus koude start
Terwijl Sharapova de hele week al niet helemaal fit was vanwege een griepje, was Safarova juist topfit. Dit kwam ook tot uiting in het aantal winnende slagen. De Russische titelverdedigster maakte maar de helft winners in vergelijking met haar tegenstandster.

Sharapova leek een koude start die een 1-3 achterstand betekende snel recht te trekken. Maar bij 4-3 achterstand voor de Tsjechische gaf Safarova  geen krimp. In de tiebreak begon de laatste meteen met drie strakke winners en pakte daarna in snel tempo de eerste set.
Het publiek dat de hele wedstrijd vrij mat reageerde, kreeg een spannende tweede set voorgeschoteld. Safarova liep snel uit naar een 3-0 voorsprong en het leek even of de meervoudig Grand Slam winnares snel naar huis mocht. Sharapova enigszins aangesalgen kan als geen ander op moeilijke momenten kan toeslaan en vocht zich terug tot 3-3. De kans op 4-3 greep de Russische niet. Ze stopte de rally, nadat een bal van Safarova onverwacht op de achterlijn plofte en verloor een belangrijk punt en de zevende game.

Op matchpoint Bij 5-4 ontsnapte Sharapova onder luid gekreun met een uiterste inspanning en een misser van  Safarova. Het tweede matchpoint pakte Safarova wel gedecideerd aan en zo won ze verdiend de partij.
"Maria is een ongelooflijke speelster en ik moest agressief spelen".  Safarova reageerde blij op de overwinningen en verrast dat ze nu doordringt in de mondiale top 10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten