maandag 1 juni 2015

Roland Garros, eerste week 2015

Monfils, de koning van de showgame

Gael Monfils, de lieveling van het franse publiek vocht een typisch en verbeten gevecht uit tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas. Zoals vaak ging de spring in het veld van nonchalant tot briljant door de wedstrijd. UIt geslagen positie- een break achter in de vierde set en een achterstand van 1-2 in sets hervond Monfils nieuwe energie. Opgezweept door het enthousiaste Franse publiek wist hij met 6-4, 6-7, 6-3, 4-6 en 3-6 de Argentijd klein te krijgen. Hopelijk heeft hij in de achtste finales nog wat over, want dan wacht Roger Federer.

Favorieten

Federer, Nadal, Murray en  Djokovic kwamen zonder veel problemen de eerste week door.  Favoriet Djokovic klopte onder meer oudgediende Jarkko Nieminen , Gilles Muller alsmede youngster en nieuwe ster Kokkinakis. Hij deed dit zonder setverlies. Ook Nadal verloor geen sets in zijn eerste drie wedstrijden (en won onder andere van gravelspecialist en landgenoot Almagro). De Spanjaard ziet zijn vorm langzaam stijgen. Een mogelijke kwarfinale tegen Djokovic lonkt.

Vrouwen

Bij de vrouwen was er een titanengevecht te zien tussen de winnaressen van 2010 en 2011, Svetlana Kuznetsova en Flavia Penetta. De Italiaanse won uiteindelijk met 7-6, 6-7 en 10-8.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten