dinsdag 3 juni 2014

Bertens dichtbij kwartfinale, maar verliest tegen Petkovic

Kiki Bertens kon niet zorgen voor Nederlandse verrassing in de kwartfinales bij de vrouwen op Roland Garros. Ze kwam vandaag in de achtste finale net iets tekort tegen de Duitse Andrea Petkovic, als 28ste geplaatst: 6-1, 2-6, 5-7.

Bertens begon beresterk op Court Philippe Chartrier. De eerste set domineerde de Wateringse, die als qualifier het hoofdtoernooi was binnengekomen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Bertens werd slordiger kon haar service niet meer dwingend spelen en nadat de eerste drie games beide dames hun opslag inleverden was het Petkovic die doorstoomde en de tweede set met ruime cijfers won.

In de beslissende set kon het alle kanten op, beide vrouwen hadden wederom grote moeite hun service te houden. Bij 5-4 voor Bertens gebroken, serveerde Petkovic koel naar 5-5 en brak de Duitse met Servische roots haar tegenstandster. Bij 6-5 was het op haar tweede wedstrijdpunt op eigen opslag raak, waarna Bertens zeer teleurgesteld het toernooi moest verlaten.

Uitzonderlijke prestatie

De prestatie van Bertens was desondanks de beste van een Nederlandse vrouw sinds de vierde ronde plek van Arantxa Rus in 2012, eveneens in Parijs. Bertens kon niet de prestatie van Michaƫlla Krajicek uit 2007 evenaren: die haalde toen op Wimbledon de kwartfinales.

Diezelfde Krajicek is nu de nog enige actieve Nederlander in Parijs. Ze speelt met haar Tsjechische partner Lucie Hradecka in de kwartfinale van het vrouwendubbelspel.

Bertens zal door haar goede prestatie in Parijs, waar ze na drie gewonnen wedstrijden in de kwalificaties achtereenvolgens Alexandra Cadantu (RoemeniĆ«), Anastasia Pavlioetsjenkova (Rusland, 24ste geplaatst) en Silvia Soler-Espinosa (Spanje) versloeg, veel stijgen op de wereldranglijst, een positie in de top 100 is zeer waarschijnlijk. Momenteel staat ze daarop nu 148ste, mede door blessureleed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten