zondag 8 juni 2014

Sharapova langs Halep in zinderende finale Roland Garros

Maria Sharapova heeft voor de tweede keer  het tennistoernooi van Roland Garros gewonnen. De Russin was in de finale in drie sets te sterk voor de Roemeense Simona Halep: 6-4 6-7 (5) 6-4. De partij duurde ruim 3 uur.
Sharapova, de nummer 8 van de wereld, was in 2012 ook al de sterkste op het Franse gravel. Vorig jaar verloor de 27-jarige Russin in Parijs de finale van Serena Williams.




De 22-jarige Halep, die tot de finale nog geen set verloor, stond voor de eerste keer in haar loopbaan in de finale van een grandslamtoernooi.
Simona Halep

Sharapova maakte haar status als diesel ook in de finale waar.
De Russin, die in de drie voorgaande rondes steeds de eerste set verloor, herstelde zich echter nu wel van een vroege break. Op 4-4 ging ze opnieuw door de service van de jonge Roemeense heen en maakte het op 5-4 af. In de tweede set braken beide -in oranje geklede - spelers elkaar veelvudig. Halep mocht zelfs twee keer voor de setwinst serveren, maar faalde ook twee keer. In de tiebreak knokte ze zich vervolgens wel weer knap terug van een achterstand en sleepte er een derde set uit.

In dat beslissende bedrijf kwam Halep opnieuw achter, maar opnieuw vocht de taaie Roemeense zich terug. Toen Sharapova op 4-4 opnieuw door haar service ging, op 'love' zelfs, was het verweer echter gebroken. Sharapova maakte de partij daarna op haar eerste matchpoint af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten