maandag 8 september 2014

Wozniacki geen partij voor miss US Open Serena Williams

De Amerikaanse tennisster Serena Williams heeft zondag voor de zesde keer de US Open gewonnen. De nummer 1 van de wereld was in de finale te sterk voor de Deense Caroline Wozniacki: 6-3 6-3. Williams (32) won het grandslamtoernooi van New York eerder in 1999, 2002, 2008, 2012 en 2013.
Net als landgenote Chris Evert won Serena de US Open zes maal. Williams heeft nu 18 grandslamtitels op haar erelijst staan, evenveel als Evert en Martina Navratilova. Alleen de Duitse Steffi Graf won de vier grootste toernooien van het jaar vaker (22 titels).
Williams was eerder dit jaar al vroeg uitgeschakeld op de Australian Open (vierde ronde), Roland Garros (tweede ronde) en Wimbledon (derde ronde). De aanvoerster van de wereldranglijst had daarom wat recht te zetten in New York.



Vriendin

Op weg naar de finale had ze geen set afgestaan en ook tegen haar vriendin Wozniacki, die voor de tweede keer in de eindstrijd stond, kwam Williams eigenlijk geen moment in de problemen. Hoewel de breaks aanvankelijk over en weer vlogen (liefst vijf in de eerste zes games) was het de Amerikaanse die steeds het initiatief wist te behouden.

Nadat ze de eerste set met 6-3 had binnengehaald, brak ze bij het begin van de tweede meteen weer de service van Wozniacki. De Deense nummer 10 van de plaatsingslijst speelde daarna een verloren partij. De 24-jarige blondine moest in de finale van 2009 al buigen voor Kim Clijsters en miste zondag opnieuw een kans op haar eerste grandslamtitel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten