woensdag 21 januari 2015

Bouchard baas over Bertens

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de derde ronde van de Australian Open te bereiken. De Wateringse was kansloos tegen de als zevende geplaatste Eugenie Bouchard: 0-6, 3-6.

De 23-jarige Bertens, die voor het eerst in de tweede ronde stond in Melbourne, kwam er niet aan te pas in de Margaret Court Arena. De nummer 72 van de wereld was te veel ongeduldig in de rally's, grossierde in onnodige fouten en had bovendien moeite met het hoge tempo van Bouchard.

Bouchard niet tevreden


De Canadese had voor de wedstrijd nog laten weten niets van het spel van Bertens te weten, maar dat bleek geen probleem voor het 20-jarige talent. Ze domineerde in de rally's, serveerde uitstekend en hield de foutenlast beperkt.


Aan het begin van de tweede set was er toch even hoop toen Bertens een break wist te plaatsen. Bouchard, die vorig jaar in Melbourne de halve eindstrijd haalde, poetste dat vlekje echter direct weg en denderde door naar 5-1. Bertens sputterde nog even tegen, maar droop na 54 minuten alsnog af.

Toch was Bouchard na afloop niet helemaal tevreden. "Die laatste paar games was ik niet geconcentreerd", aldus de Canadese. "Dat is onacceptabel en zal absoluut beter moeten."


Hoogenkamp

Eerder moest Richel hoogenkamp al het Grand Slam toernooi verlaten. Zij had zich verrassend geplaatst voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. De Doetinchemse tennisster moest in twee set haar meerdere erkennen in de als vierde geplaatste Kvitova: 1-6 en 4-6. Het was voor Hogenkamp het eerste hoofdtoernooi op een grand slam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten