woensdag 21 januari 2015

Monfils tovert winst uit hoge hoed na 2-0 achterstand

Monfils, is altijd een onvoorspelbare speler, die fantastisch tennis kan laten zien als hij het op zijn heupen heeft. In de eerste ronde van het Australian Open nam de excentrieke Fransman het op tegen een landgenoot, met weinig ervaring op Grand Slams:
De veelbelovende Lucas Pouille, is jong, heeft een goede instelling een, harde service,

mooie forehand en tennist technisch netjes. Kortom getalenteerd. Vorige week haalde Pouille nog als lucky loser de halve finale in Auckland en bij het Masters 1000-toernooi van Parijs eind oktober versloeg hij al eens Fabio Fognini (18).

Monfils, begon wat roestig aan zijn wedstrijd. Niet vreemd, aangezien de man van Guadeloupe het nodige wedstrijdritme miste (hij speelde dit jaar nog geen officiële wedstrijden). Pouille (117) nam brutaal een 2-0 voorsprong in sets, maar zag toe hoe Monfils de wedstrijd alsnog naar zijn hand zette: 6-7(3) 3-6 6-4 6-1 6-3.

Focus

Monfils oogde bij vlagen uitgeblust en ongeïnteresseerd, maar in de derde set vond hij plots zijn inspiratie. Bij 5-4 plaatste hij een break, nadat hij twee games eerder nog twee kansen liet liggen.

Monfils hield de goede lijn vast en won overtuigend het vierde bedrijf, waarin hij weer regelmatig met voor hem typerende spectaculaire punten op de proppen kwam.

In de beslissende vijfde set deelde toch Pouille de eerste tik uit op weg naar een 3-0 voorsprong. Monfils repareerde de schade echter en maakte er 3-3 van.
Bij 4-4 30-30 op de service van Pouille miste de jongste Fransman een makkelijke volley, waarna hij door een beoordelingsfout de game uit handen gaf. Een game later besliste Monfils ook de wedstrijd.

Monfils verklaarde na afloop dat hij eigenlijk na de 2-0 geen geloof meer had in een goed afloop, Maar halverwege de derde set, na een blik op zijn ouders had hij hernieuwde focus. "Bij 4-3 dacht ik dit is het moment, ik  probeerde energie te sparen en simpel te blijven spelen". Ook het publiek was op de hand van het 17de reekshoofd, die opeens beter tennis liet zien.

In de tweede ronde neemt Monfils het op tegen Jerzy Janowicz (44), die in vier sets te sterk was voor Hiroki Moriya (146). De Japanner werd tot het hoofdtoernooi toegelaten, nadat Juan Martin del Potro zich terugtrok vanwege een polsblessure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten