donderdag 22 januari 2015

Hewitt laat winst vijfsetter glippen tegen Becker

Ooit was Benjamin Becker het eindstation voor de bijna legendarische Andre Agassi, die na 16 jaar tennis afscheid nam. Na 19(!) opeenvolgende optredens op het Australiër Open stond ook de in zijn land immens populaire Leyton Hewitt. Elk jaar, sterker nog elk toernooi, is het de vraag hoe lang de vechtjas van Down Under nog door gaat. En kan gaan, gezien de vele operaties die zijn taaie lichaam al achter de rug heeft.
De Australiër had desalniettemin een raketstart en pakte de eerste twee sets overtuigend met 6-1 en 6-2. Hewitt, die vaal lange partijen speelt op Grand Slams zag de 33-jarige Duitser langszij komen en verloor de derde en vierde set.

De vijfde set leek het licht langzaam uit te gaan bij Hewitt. Hij liep in de lange derde game tegen een break aan en oogde vermoeid. Na lange slagenwisselingen was het vaak wachten op de harde versnelling van de Duitser die Hewitt meestal te veel was. Daarbij was vooral de matige tweede service van de Australiër een makkelijke prooi voor Becker. De Duitser ging echter steeds onnauwkeuriger spelen en Hewitt kreeg twee breakpunten die hij niet kon benutten.

Ook mentaal was de Australiër aan het eind van zijn krachten en zijn niveau zakte behoorlijk in.  Hewitt verloor in zijn carrière vaak een vijfsetter, maar de Duitser won nog nooit een vijfsetter. Alle zes keren ging de marathonpartij verloren voor Becker. Hewitt poetste bij 4-2 weer 3 breakpunten weg, maar wederom ging de game naar zijn tegenstander. Met een ace werd Becker uit het toernooi geslagen: 6-2 6-1, 3-6, 4-6, 2-6.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten